Празник  на творчеството и красотата на Игнажден  в Димитровград по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“

         Истински празник на творчеството и таланта на димитровградските  ученици от седем училища се състоя днес в ОДТ „Апостол Карамитев“. Организатори на събитието бяха Средно училище „Любен Каравелов“, които домакинстваха представителните изяви на училищата по Националната програма „Заедно в изкуствата и в спорта“ на МОН.

        На сцената се възроди онзи дух на  единение и празничност, който доказва, че заедно можем всичко. С удоволствие чухме едни от най-хубавите български песни „Коледна приказка“ в изпълнение на вокалната група към ОУ „Васил Левски“, песента „Пожелания“, изпълнена от хор „Славейковци“ и „Бяла Коледа“ в изпълнение на възпитаниците към ОУ „Алеко Константинов“. От сърце се забавлявахме с веселия скеч „Дядо  Кока Коледа“ на клуб „Селфи“ към ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ и оригиналния етюд на  „Клуб драма“ към Професионалната гимназия. С кръшните танци „Тракийка“ и „Чичовото“ на ПМГ „Иван Вазов“, забавният танц „Барби настроение“ на малките каравеловчета  и песента „Пожелание“ на Славейковци завърши изявата.

        В модул „Изкуства“ към училищата вече втора година функционират различни клубове – ПЕГ“Д-р Иван Богоров“, клуб „Театър 13“ към СУ „Любен Каравелов“ ,театър „Драма клуб“ към ПГ „Проф д-р Асен Златаров“ и театрално студио към ПМГ „Иван Вазов“. Традиционните изяви в пеенето са продължение на двата хора по Националната програма към ОУ „Пенчо Славейков“ и ОУ „Алеко Константинов“ и новосформирана вокална група към ОУ „Васил Левски“. Четири клуба по български фолклор са сформирани по Националната програма към училищата в нашия град. Хип- хоп група „Street dance” в ОУ „ Пенчо Славейков“ и клуб „ Импулс“ за модерни танци към към СУ „Л.Каравелов“.Творческите дейности, които ще се реализират по програмата, целят  съхраняването и утвърждаването на културните ценности.