Представител на Съвета на децата към председателя на Държавната агенция за закрила на детето участва в XXIV-ят детски форум в Анкара, Турция

Даяна Славова от 10.б клас на ПМГ „Иван Вазов“ от Съвета на децата към председателя на Държавната агенция за закрила на детето взе участие в XXIV-ят детски форум, който бе организиран от УНИЦЕФ Турция и се проведе в град Анкара. Основната тема на събитието  бе „Изграждаме днес заедно“ с фокус върху природните бедствия и изменението на климата.
Форумът събра на едно място деца от 24 държави, които в продължение на два дни обсъждаха последиците от природните бедствия, изменението на климата и ролята на децата и младежите в дискусиите по темата на политическо ниво. Участие взеха и Махинур Йоздемир, министър на семейството и социалните услуги на Турция, Паоло Марчи, представител на УНИЦЕФ Турция и др.
Предложенията и идеите на децата ще бъдат обобщени в декларация, която ще бъде представена от младежките пратеници по въпросите на климата на Конференцията на ООН за изменението на климата в Дубай през месец декември.