PL PROJECT на гости на ПМГ „Иван Вазов“

На 11 май 2022 г. ръководителите на PL PROJECT – Пламен Цонев и Любомир Борисов, се срещнаха с учениците от 11. и 12. клас на ПМГ „Иван Вазов“. Целта на гостуването бе да се запознаят възпитаниците ни със същността на работата в известната фирма, която залага на роботиката и производството на машини за кожено-галантерийната промишленост.
„За да работите, трябва да знаете, а за да знаете, трябва да учите. Едва тогава ще сте ценни за другите, а и за себе си – с тези думи г-н Пламен Цонев откри срещата за кариерно развитие на PL PROJECT с учениците ни. Известният димитровградчанин, собственик на фабрика „Пролет“, допълни още, че ако професията е хоби, ако човекът си вярва и се забавлява, докато работи, тогава той няма да има нито един досаден работен ден.
Създателите на PL PROJECT се гордеят със специалистите, които работят при тях – това са изобретатели, конструктори, инженери по автоматика, графични дизайнери, оператори на CNC машини, търговци, икономисти, счетоводители. Всички тях те наричат „юнаците, които работят при нас“, защото са необходими интелект и дързост да си специалист – да конструираш, програмираш, произвеждаш, сглобяваш и продаваш изобретенията си.
Във фирмата работят трийсетина служители, които я наричат „нашата фирма“, и работодателите им се гордеят с този факт. Основателите на PL PROJECT с гордост представиха постиженията си – машините роботи – патент на фирмата, към които проявяват интерес и световно известни марки в шивашката промишленост. Клиенти на фирмата, които са закупили или очакват да получат поръчките на машините роботи, са Givenchy, Gucсi, Prada, Giorgio Armani, Berberry, Hermès Paris.
Сред най-новите попълнения в екипа на PL PROJECT е и нашата дванадесетокласничка Мария Желева, която сподели възхитата си от условията на работа там и от темповете, с които научава нови неща за приложението на графичния дизайн.
На всеки, който желае да работи и се доказва във фирмата, PL PROJECT поема семестриалните такси за 4- или 5-годишното следване във ВУЗ, осигурява средства за курсове по програмиране на CNC машини, обучение за 3D програми и рендери, програмиране на промишлени контролери и др. За работодателите е важно нито един техен работник да не иска да напуска.
„Добре дошли сте по всяко време!“ – покани г-н Цонев присъстващите.
Най-вълнуващата красива гледка, след като приключи официалната среща, бяха множеството ученици от паралелките с профил „Софтуерни и хардуерни науки“, които се скупчиха около работодателите, за да задават допълнителни въпроси, свързани с бъдещото си кариерно развитие.
„Най-важното е, че сме били полезни на децата, а това е важно за бъдещето им“, сподели директорът на гимназията – г-жа Валентина Делчева.