Ученици от ПМГ „Иван Вазов”,гр. Димитровград се класираха на призови места в Националния конкурс „ Водата – извор на живот” 2018г.

Националният конкурс „ Водата – извор на живот” е посветен на 22 март – Световен ден на водата, и цели да се даде възможност за изява на творческите заложби на учениците, както и да се стимулира техният интерес към решаване на проблемите с опазване и използване на водите и съхраняване на природата. Организатори на проявата са Министерство на образованието и науката и Регионално управление на образованието , гр.Бургас.
Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март за привличане на вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й. Инициативата е предложена през 1992 г. на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена в Рио де Жанейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като всяка година в целия свят се организират прояви, посветени на водата.
В раздел „Фотография” – Габриела Манева Грудова IXв – II място, Жаклин Добромирова Добрева X а – II място, Рени Диянова Делчева Xа – поощрителна награда. Моника Валентинова Велчева VII клас – II място в раздел „Рисунка и приложно изкуство”. Изявата е по природни науки. Преподавателите по биология и здравно образование Ваня Славчева и Красимира Палаузова поздравяват своите ученици и им пожелават нови творчески успехи.