Учениците от ПМГ “Иван Вазов” взеха участие в дискусия върху спорен финансов казус

На 22 ноември т.г. в ПМГ “Иван Вазов” Димитровград се проведе образователна среща с ученици от 8 и 9 клас, част от младежката информационна кампания „Мисия платено“ на Асоциация на колекторските агенции в България (АКАБГ).

Срещата е втори етап от Инициативата, чиято цел е повишаването на финансовата култура на населението, особено при младите хора. В първия етап идентифицирахме основния финансов проблем при българите, а именно ниската финансова култура и предизвикателството пред младите хора у нас да управляват правилно финансите си, изпадайки в задължения на по-късен етап от живота си, а отборът на Яна Миткова, също учила в ПМГ „Иван Вазов“ спечели голямата награда- стипендия в размер на 1000 лв.
Във втория етап на Инициативата представител на Асоциацията в лицето на г-н Александер Грилихес, зам.-председател на АКАБГ, се срещна лично с учениците, за да им помогне с практически съвети за управление на личните финанси и изготвянето на бюджет.
Двата отбора ни изненадаха с финансови знания и ни разказаха как можеш да станеш по-добър гражданин и човек, дискутирайки казус на тема: „За“ или „против“ гимназистите да получават определена сума джобни за месеца.
Генади Колев, Теодор Карабелов и Георги Монев, застанаха зад тезата „за“ гимназистите да получават определена сума джобни за месеца, а Михаела Димитрова, Пламена Георгиева и Елеонора Вълчева, обориха момчетата с защита на тезата „против“ получаването на определа сума джобни за месеца. Вдъхновяваш водещ беше Теодор Казаков.
Младежите защитиха достойно тезите си, създавайки мисловна карта, чиито опорни точки бяха отговорност, възпитание, грижа, дисциплина, водене на семеен бюджет, бъдеще.
Ръководството на училището в лицето на г-жа Живка Ненова – зам.-директор и г-жа Василка Николова, координатор на Инциативата, посетиха часа и заявиха удоволствието си от осъществяването му.

Линк към галерията >тук<