Съобщение от директора на ПМГ „Иван Вазов“

Скъпи ученици, уважаеми родители, уважаеми колеги,

След една седмица под карантина на училищното ежедневие сме свидетели на различна ситуация – учителите преподават дистанционно, учениците учат по домовете си, а родителите са в помощ на своите деца. Благодарна съм на всички за търпението и усилията това да се случи за толкова кратко време!

Скъпи ученици, бих искала към вас да отправя първите думи на своето послание: възхитена съм от вашата реакция на отговорни хора! Интересът и желанието да се включите в процеса ме кара да се чувствам по-уверена. Вашата подкрепа и разбиране са важни за учителите, които също са в непозната ситуация. Радва ме фактът, че вие се оказвате техни помощници и партньори в първите прохождащи стъпки на дистанционното обучение.

Бих искала да ви призова – не се отказвайте да търсите знанието! Участвайте активно в образователния процес заради вас самите – нито учителите, нито родителите могат по-добре да ви мотивират. Един ден кризата ще отмине и всеки от нас трябва да продължи по своя път. Вашият е образованието – не позволявайте тази ситуация да ви направи неуверени и да спъва мечтите ви. Можем и ще се справим заедно като един добър екип!

Уважаеми родители, Вашата съпричастност ни е много нужна сега. Благодаря Ви, че подкрепяте децата си и наблюдавате процеса на тяхното обучение. Няма да крия, че ни е трудно. Може би в стремежа си да свършим повече работа претоварихме децата с непосилни задачи. Искрено вярвам, че тази нова за всички ни дейност ще се подреди правилно и няма да има недоволни. Ние ще поемем своята отговорност децата Ви да се чувстват добре.

Уважаеми учители, не спирам да се изненадвам от вашата упоритост и кретивност! Направихте така, че дистанционното обучение да се случи само за няколко дни – с опити, грешки и резултати. Вярвам, че с много труд и отдаденост ще изпълните и този път мисията на учителя да проправя пътеки пред своите ученици. Бъдете техни партньори и вървете заедно дори когато е трудно!
Пожелавам на всички успешна нова седмица! Бъдете здрави! Пазете се!

ИЛИЯНА СЛАВОВА
Директор