Постижения на национални олимпиади

    В края на учебната година вече са известни резултатите от националните олимпиади по всички предмети. ПМГ „Иван Вазов“ е щастлива да съобщи за постиженията на своите възпитаници в тази оспорвана надпревара:

– по география и икономика на 5-то място се класира десетокласникът Теодор Даниелов Казаков; малко след него се нарежда Емре Бейгулов Мустафов, а с много добър резултат е тяхната съвипускничка Деница Генадиева Иванова. Класираните на първите седем места ще бъдат включени в разширения отбор на България за Международната олимпиада по география в Истанбул. Още в неделя, на 27.06., Теодор Казаков ще се яви на изпит по английски език в Първа английска езикова гимназия в София, както изисква регламентът на състезанието;

– по английски език трето място на Националната олимпиада отвоюва единадесетокласникът Иван Димов, който не за първи път участва на това ниво. Божидар Тодоров Станчев от 9а клас е класиран девети, а осмокласникът Александър Петров Динков достойно заявява знания, наредили го на престижно място.

– Теодор Даниелов Казаков от 10а клас се е представил с отличен успех 5.50 и на Националната олимпиада по история и цивилизации.

    Няма да е пресилено да кажем, че всяка година Гимназията изброява дълъг списък от ученици, които достойно представят своето училище. Въпреки необичайната учебна година, вазовци отново заявяват, че за тях усвояването на знания е на първо място. Техните учители са горди и уверени, че традицията няма да се промени напред в годините.