Патронен празник

На 23.04.2021 година ПМГ „Иван Вазов” отбелязва своя патронен празник и 76 години от създаването на училището. За съжаление за втора поредна година това се случва в електронна среда. Бе подготвен клип, в който временно изпълняващия длъжността директор на гимназията – г-жа Валентина Делчева, отправи своя поздрав към учителите, учениците и техните родители, направена е и равносметка на постигнатото през настоящата учебна година. Празникът бе предшестван от няколко събития: „Нощта на дългото четене”, където вазовци представиха в лайв стрийминг свои любими книги и автори или лично творчество. Другото онлайн събитие, посветено на патронния празник, бе публичната изява на клубовете по интереси в ПМГ „Иван Вазов”.
Посветена на Патронния празник бе и инициативата на учениците от 6.клас и тяхната преподавателка по история и цивилизации Анита Иванова да заровят „Капсула на времето” и да засадят дръвче.
В знак на признателност към своя патрон вазовци поднесоха венец на паметника на Иван Вазов и рецитираха негови стихотворения.

Може да свалите клипа оттук: http://pmgdimitrovgrad.net/dox/Patronen_praznik_2021.mp4