Патронен празник 2022

На 21 април 2022 година ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград отбеляза своя патронен празник. Това не е рождената дата на Иван Вазов, а обикновен пролетен ден, в който вазовци свързват името на своя патрон с далечната Априлска епопея на България, разтърсила преди 146 години съзнанието на българина и повела народната съдба по нови пътеки. За тези паметни дни от страниците на „Под игото”, от стиховете на незабравимата „Епопея на забравените” ни разказва сладкодумният Патриарх.
На тържеството деветокласници представиха рецитал от малко познати стихове на Вазов, но съзвучни с нашето време, а Даяна Славова от 8б клас изпълни песента „Я кажи ми, облаче ле бяло“. Госпожа Валентина Делчева -директор на гимназията, поздрави гостите, учениците и своите колеги и награди изявените вазовци.
След тържеството учениците от 7а клас заедно със своите преподаватели Цанка Колева, Валентина Делчева и Драгомира Стоянова изнесоха открит урок по литература и информационни технологии на тема “Вазов в реалния и виртуалния свят“, на който представиха творчеството на Вазов по един нетрадиционен начин, съчетавайки словото на класика на българската литература с модерните технологии.