Отбелязване на Деня за безопасен интернет

През месец февруари 2023 г. за 20-ти път светът отбелязва международния Ден за безопасен интернет като израз на загриженост за безопасността на децата в дигиталния свят. „Заедно за по-добър интернет“ е основното мото на инициативата.
Започнал през 2004 г. по инициатива на Европейската комисия като поредица от инициативи, кампании и дейности, Денят за безопасен интернет се отбелязва през последните години в над 150 държави на всички континенти.
По традиция ПМГ „Иван Вазов“ също направи популярен този ден. Учениците от 12А клас, профил „Математически“, подготвиха брошури за безопасна дейност в интернет и раздадоха на учениците от осмите класове. Разказаха на малките ученици от 5 клас поучителна приказка за Флашко-супергерой. Петокласниците получиха изготвени от 12А клас диплянки с правилата за работа в интернет. В отбелязването на Деня се включиха и учениците от шести и седми клас с изработването на табла и оформяне на кът по темата във фоайето на втория етаж.
Въпросът за грамотно използване на новите технологии продължава да бъде актуален за всяка възраст, а за учениците, които са най-активни потребители, всеки съвет в правилната посока е полезен.