На 14.06. 2017 г. в ПМГ „Иван Вазов“ се проведе състезание по немски език под мотото “Deutsch macht Spass” (Немският доставя удоволствие).

Участници в него бяха учениците от 10 клас, изучаващи немски като втори чужд език. По регламент представителите от класовете се надпреварваха в три направления – стихотворение, песен и откъс от приказката „Червената шапчица“. Компетентно жури оценяваше езиковите умения на учениците, певческите им възможности и тяхната артистичност.
Състезанието протече в три кръга, като между тях имаше презентация за Германия и немския език, викторина към гостите на мероприятието и запознаване със специфичните особености в общуването с представители на немската общност. Наградите за въпросите осигури „ЕТ Алекс 2000“.
Учениците бяха мотивирани от своя преподавател по немски език Христина Михайлова в края на учебната година да се представят много добре. Те се вкючиха с голямо желание и демонстрираха завидни умения по предмета. Журито бе изненадано от техните езикови, музикални и театрални умения, но особено бе впечатлено от оригиналния начин на представяне на класическата приказка за Червената шапчица и страшния вълк. Излъчването на победител се оказа проблем. Все пак такъв трябва да има и това бяха учениците от 10а клас, на второ място – 10б клас и 10в на трето. Всички получиха грамота и торта от спонсора „Валентина Одит Консулт ЕООД“
Линк към галерията >тук<