Международният Ден за безопасен Интернет се отбелязва за 15 поредна година

По инициатива на Програма „Безопасен интернет“ на Европейската комисия и се организира от националните центрове за безопасен интернет. Той цели да ангажира обществеността с каузата за по-добра и безопасна интернет-среда за децата и младите хора. От първото си издание през 2004 година инициативата разшири многократно обхвата си, за да достигне до над 120 държави в целия свят. Тази година Международния ден за безопасен Интернет се отбелязва на 6 февруари и темата е „Create, connect and share respect: A better Internet starts with you“.

Учениците от 11 Б клас на ПМГ „Иван Вазов“ в часовете по Информационни технологии разработиха презентации по темата чрез уеб базиран софтуер за компютърни презентации – POWTOON. Най–интересните от тях бяха представени от авторите си – Александър, Веселин, Георги, Йорданка, Павел и Станимира.

Вярваме, че всеки потребител е изградил своята медийно-дигитална грамотност и това ще доведе до по-безопасно ползване на интернет и мобилни устройства. Да дадем своя принос за по-добър интернет.

Линк към галерията >тук<