“МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“ – СЕДЕМ ОТ СЕДЕМ

В началото на м.юли 2023 година седем ученици от ПМГ „Иван Вазов“ участваха във финалния кръг на международния тунир „Математика без граници“. Те получиха това право след отлично представяне на трите кръга, „Есен“, „Зима“ и „Пролет“. За поредна година гимназията получава квота за участие както в индивидуалната, така и в отборната надпревара. В конкуренция от над 1000 участници от 10 страни, вазовци се представиха достойно.

В индивидуалното класиране:

Християна Георгиева, 6.клас, бронзов медал.

Валентин Станчев, 7.клас, сребърен медал.

Велислава Цолова, 7.клас, бронзов медал.

Константин Иванов, 7.клас, бронзов медал.

Георги Ангелов, 9.клас, бронзов медал.

В отборното класиране:

7.клас – Велислава, Валентин и Константин завоюваха сребърен медал. Те успяха да решат вярно всички задачи за отборното състезание, но броени минути време не им достигна за златния медал.

Даниел Йовчев (11.клас), Вероника Павлова (9.клас) и Георги Ангелов (9.клас) формираха отбора на гимназията във възрастова група 9 – 12 клас. В оспорвана надпревара с останалите състезатели по математика те завоюваха бронзов медал.

Гордеем се с постиженията и постоянния устрем към успех на нашите ученици! Техните успехи са и в резултат на съвместния труд и отдаденост на техните учители по математика – Яна Бъчварова, Деляна Панева и Катя Чалъкова!

Благодарим ви за поредното достойно представяне!

Весело и щастливо лято!