Изключително представяне на учениците от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград на първи кръг на Националното състезание по информационни технологии „IT Знайко+“ за ученици от 5 до 8 клас, организирано от СНЦ „Образование и технологии“ , в партньорството с Майкрософт – България.

12 възпитаници на ПМГ от 5, 6, 7 и 8 клас участваха в състезанието и се съревноваваха с 367 техни връстници от цялата страна.

На 1 място в 8 клас е класирана Десислава Стоянова, а на 1 място в 7 клас – Моника Велчева. На 3 място в 5 клас е класиран – Александър Динков, в 6 клас – Гергана Добрева, в 7 клас – Надежда Митева, на 7 място – Георги Гочев. Тези ученици ще получат грамота и подарък от Майкрософт – България. Останалите участници се представиха много добре – 8 клас – Жаклин Атанасова, Мария Писарова, София-Никол Стойчева, 7 клас – Георги Монев, 6 клас – Иван Тодоров и Момчил Митев.

Всичките дванадесет ученици получават право за участие в областния кръг.

На първия етап от състезанието учениците разработват проекти по предварително зададени теми, използвайки възможностите на информационните технологии – програми за рисуване, текстообработка, компютърна презентация, обработка на изображения и звук, създаване на колажи, видео филми, програмиране със Scratch и разработка на уеб сайт..

Браво на учениците за труда и старанието, което положиха, както и на техните преподаватели – Снежа Димитрова и Драгомира Стоянова.

С всяка година трупаме повече знания и се представяме все по-добре.

Да си пожелаем още повече успехи на областния кръг и класиране за националния кръг на състезанието.