ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ОТ 11 И 12 КЛАС СА СТУДЕНТИ 10 медала за ПМГ „Иван Вазов” на престижния математически турнир в Кърджали

На 25 ноември 2017 година в град Кърджали се проведе XVII-тия Областен математически турнир „Перперикон”, за ученици от 3 до 12 клас. В него взеха участие над 800 ученици от областите Кърджали, Хасково и Смолян, град Пловдив, Свищов и други. В оспорвана конкуренция с математическите гимназии от областните центрове нашите ученици показаха изключително добри резултати.

5 клас: Катрин Колева – трето място, бронзов медал.
6 клас: Даниел Йовчев – първо място, златен медал
Йоана Борисова – второ място, сребърен медал.
7 клас: Десислава Димитрова – първо място, златен медал.
Даниел Славчев – второ място, сребърен медал
Надежда Митева – трето място, бронзов медал.
10 клас: Константина Георгиева – първо място, златен медал
Валентина Стефанова – второ място, сребърен медал.
Недена Кръстева – трето място, бронзов медал
12 клас: Милен Георгиев – второ място, сребърен медал.

Дванадесетокласниците Милен Георгиев, Гергана Иванова и Живко Ненчев са с оценки 6,00 и 5,80 за четирите специалности на факултета по математика и информатика на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, отлични оценки за Икономически университет – Варна и Висшето училище по застраховане и финанси – София . Всички участници от ПМГ „Иван Вазов” от 11 клас – Таня Христова, Здравка Маринова, Елица Евтимова, Динко Иванов, Полина Апотолова, Надежда Цветкова и Татяна Ванчева получиха отлични оценки за кандидатстване в Икономически университет – Варна, за всички специалности на университета. Тези оценки важат за тях за следващата учебна година, когато завършват средното си образование.
Изказваме искрена благодарност на ръководителите Йорданка Коджабашева, Мария Пенчева, Катя Чалъкова и Петър Генчев и поздравявамв всички участници с постигнатите успехи.