Аз, програмистът

За втора поредна година ПМГ „Иван Вазов“ се включи в инициативата „Аз, програмистът“ на SoftUni и Microsoft България. Тя има за цел да запознае повече млади хора със сферата на софтуерното инженерство и света на информационните технологии, тяхното значение за съвременния свят и перспективите им.

В нея взеха участие учениците от 8 г клас, професия „Приложен програмист“, и учениците от 8 в клас, профил „Софтуерни и хардуерни науки“.

Лекторът Иво Николов, който успешно е завършил Java Full Stack програма в SoftUni и в момента работи като Java Full Stack Developer, изнесе онлайн мотивираща лекция за възможността на програмирането и бъдещето на професиите.

Бъдещите програмисти получиха ценни съвети, които ги мотивираха да са по-дисциплинирани, упорити и последователни в задачите, които си поставят.

Подходящ край на лекцията бяха думите на Стив Джобс, чийто постижения вдъхновяват младите хора : „Мисля, че всеки в тази страна трябва да се научи как да програмира компютъра, защото ви учи как да мислите”.